1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Overgewicht

Iemand met een BMI* boven de 25 wordt beschouwd als te zwaar (overgewicht) en iemand met een BMI boven de 30 noemen we zwaarlijvig (obesitas).

Overgewicht wordt veroorzaakt doordat een persoon meer calorieën binnenkrijgt dan hij of zij verbrandt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een calorierijk dieet, weinig beweging, trage schildklier, trage stofwisseling, erfelijke factor, jojo-effect of insulineresistentie.

Overgewicht en BMI

Het begrip BMI maakt geen onderscheid tussen vet- en spierweefsel. Ook maakt het geen verschil tussen vet om uw middel en in de buikholte en ander vet. Dit terwijl een dergelijk onderscheid belangrijk is om uw gezondheid in te schatten. In onze praktijk is alle apparatuur aanwezig om dit exact te bepalen.

Onze stofwisselingstherapie

Tijdens de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit daalt uw calorie-inname flink. Daardoor krijgt het lichaam alleen binnen wat het nodig heeft en gaat het (opgeslagen) vetten verbruiken. U kunt dus veel afvallen. Doordat u ieder uur een maaltijd eet met een gelijke verhouding koolhydraten / vet / eiwit blijft uw bloedsuikerspiegel min of meer stabiel. Dit stimuleert de stofwisseling en voorkomt een hongergevoel.

De meeste deelnemers volgen de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit om gewicht te verliezen. Maar zeker ook heel veel clienten hebben een lichaamelijk probleem, zoals hoge bloeddruk, cholesterol, diabetis type 2, eczeem.

- 25% wil tot 10 kilogram afvallen
- 50% wil tussen 10 en 25 kilogram afvallen
- 25% wil tientallen kilo’s, tot meer dan 75 kilogram, afvallen

 

 

en daar zijn wij dan.......

 

Gezonde voeding van VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.

* De standaardmaat voor overgewicht is de body mass index (BMI): het lichaamsgewicht in kilo’s, gedeeld door de lichaamslengte in meters in het kwadraat.