1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Diabetes type 2

Diabetes - of suikerziekte - is een stofwisselingsziekte waarbij het lichaam geen glucose (suiker) uit voeding kan verwerken.

Bij diabetes type 2 komt dit doordat er te weinig insuline wordt aangemaakt of doordat de insuline zijn werk niet goed kan doen. Naast de problemen met de glucosehuishouding is vaak ook de vetstofwisseling uit balans.

Overgewicht en diabetes type 2

Wanneer iemand overgewicht heeft, neemt de gevoeligheid voor insuline af. Op den duur kan dat uitlopen op diabetes type 2. De kans op diabetes type 2 wordt meteen kleiner wanneer iemand een paar kilo afvalt, het lichaam wordt dan alweer gevoeliger voor insuline. Daarom is diabetes type 2 vaak goed te behandelen met een gezonde leefstijl met voldoende beweging en goede voeding.

Onze stofwisselingstherapie

De stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit kan gebruikt worden door diabeten type 2 (dus geen insulineafhankelijke diabetes) of mensen die diabetes dreigen te krijgen. Afvallen gaat bij mensen met diabetes helaas wel altijd langzamer. 

 

 

meting van glucose
met een vingerprikje

 

 


Doordat u ieder uur eet, blijft uw bloedsuikerspiegel min of meer stabiel. U heeft geen hongergevoel en de kans op een hypo (te laag suikergehalte) is zeer klein. Toch vermindert uw calorie-inname flink en verliest u gewicht.

 

 

 

Producten van het VP3-voedingsprogramma

 

 

 

Gezonde voeding van VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.