1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

PMS en overgang

PMS staat voor premenstrueel syndroom. Net als de overgang kan dit verschillende klachten veroorzaken.

Overgangsklachten zijn klachten die horen bij de overgang, een periode van enkele jaren rondom de menopauze (laatste menstruatie). In deze periode verandert het hormonale evenwicht in het lichaam sterk. Hierdoor is uw hormoonhuishouding verstoord. De aanmaak van progesteron en oestrogeen door de eierstokken neemt af en stopt uiteindelijk.

Klachten door PMS

PMS veroorzaakt klachten die in de twee weken vóór de menstruatie optreden. Waarschijnlijk worden de klachten vooral veroorzaakt door de schommelingen van het hormoon progesteron. Bekende klachten zijn stemmingswisselingen, depressie, buikpijn en hoofdpijn/migraine.

PMS en overgang

De hormoonschommelingen rondom de menopauze en voor de menstruatie hebben grote lichamelijk en emotionele invloed. Ook kunnen tijdens de menopauze stofwisselings- en gewichtsproblemen ontstaan doordat de veranderingen in het lichaam de schildklier beïnvloeden.

Onze stofwisselingstherapie

Alle maaltijden in de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit hebben dezelfde verhouding koolhydraten / eiwit / vet.* En doordat u ieder uur eet blijft uw bloedsuikerspiegel stabiel op ongeveer 5 mmol/l. Zo kan het lichaam hormonaal tot rust komen: hormoonreceptoren zijn vaak erg gevoelig voor suikerspiegelwisselingen.

 

 

Producten van het VP3-voedingsprogramma

 

 

 

Gezonde voeding van VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.

* U kunt zelf bepalen hoeveel calorieën u met het VP3-programma binnenkrijgt, u kunt dus afvallen tijdens de kuur.