1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Hoog cholesterol

Cholesterol is een vetachtige stof die ons lichaam als bouwstof gebruikt. Een hoog cholesterol is slecht voor de gezondheid.

Cholesterol wordt in het bloed vervoerd door speciale bolletjes (lipoproteïnen). Lage dichtheid lipoproteïne (LDL) transporteert cholesterol in het bloed. Hoge dichtheid lipoproteïne (HDL) neemt overtollig cholesterol op en voert het af naar de lever. Daarom noemen we HDL-cholesterol ‘goed’ en LDL-cholesterol ‘slecht’ cholesterol.

Meting cholesterol
 

Tijdens elk consult in onze praktijk wordt uw cholesterol gemeten

 

 

 

Risico's en oorzaken hoog cholesterol

Een hoog cholesterol brengt gezondheidsrisico's met zich mee. Het vergroot het risico op atherosclerose, waarbij slagaders vernauwen door ophopingen van vetachtige substanties (plaque). Dit vergroot het risico op onder andere hartziektes, hartaanvallen en beroertes. Naast erfelijkheid zijn onder meer een ongezonde voeding, stress en overgewicht oorzaken van hoog cholesterol.

Onze stofwisselingstherapie

Het aanpassen van uw leefstijl kan een effectieve en natuurlijke manier zijn om uw cholesterol te verlagen. Tijdens de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit daalt uw calorie-inname flink. Daardoor krijgt het lichaam alleen binnen wat het nodig heeft en gaat het (opgeslagen) vetten verbruiken.

 

 

 

Producten van het VP3-voedingsprogramma

 

 

 

Gezonde voeding van VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.