1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Vermoeidheid

Mensen met klachten door vermoeidheid voelen zich vaak lusteloos en moe, en soms ook terneergeslagen.

Wat veel mensen niet weten, is dat voeding in belangrijke mate kan bijdragen aan het ontstaan en oplossen van klachten door vermoeidheid.

Suiker en vermoeidheid

Suiker laat de bloedsuikerspiegel kortdurend en snel stijgen. Als de bloedsuikerspiegel te laag was, geeft dit direct een energiek gevoel. Er zit echter een keerzijde aan dit energieke gevoel: het lichaam reageert niet goed op een bloedsuikerspiegel die vaak sterk wisselt. Een min of meer stabiele suikerspiegel is voor veel fysiologische processen aanzienlijk beter.

Vicieuze cirkel

In reactie op een sterk wisselende bloedsuikerspiegel gaat het lichaam veel insuline aanmaken. Dit zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel onder het normale niveau zakt. Hierdoor ontstaat een moe gevoel en trek in wéér iets lekkers. Zo ontstaat een vicieuze cirkel die overgewicht en vermoeidheidsklachten kan veroorzaken. Vooral witte, geraffineerde suikers kosten het lichaam veel energie.

Onze stofwisselingstherapie

Alle maaltijden in de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit hebben dezelfde verhouding koolhydraten / eiwit / vet. En doordat u elk uur eet, komt het lichaam sterk tot rust. Samen met de lage calorie-inname en het drinken van minimaal twee liter water per dag ondersteunt dit het zelfhelend vermogen. Met de therapie kunt u bovendien afvallen

 

 

Producten van het VP3-voedingsprogramma

 

 

 

 

Gezonde voeding van VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.