1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Langzame schildklier

Een langzame schildklier scheidt te weinig stofwisselingshormonen af (hypothyreoïdie). Hierdoor vertraagt de stofwisseling, wat kan leiden tot klachten als moeheid, obstipatie en gewichtstoename. De behandeling bestaat meestal uit het levenslang innemen van schildklierhormoon. Terwijl een milde vorm kan worden behandeld met supplementen en een gezonde leefstijl.

Afvallen met een hongerdieet

Veel mensen proberen af te vallen met een hongerdieet, waarbij ze drie keer per dag weinig eten. Het lichaam reageert op een hongerdieet door na enige tijd over te schakelen op een lage verbranding, een soort van ‘spaarvlam’. Dit overlevingsmechanisme is biologisch gezien erg nuttig. In tijden van echte hongersnood wordt op deze manier van het weinige voedsel dat binnenkomt zo veel mogelijk opgeslagen als vetreserve.

Lage verbranding

Wanneer u na een hongerdieet weer normaal gaat eten, heeft u nog steeds een lagere verbranding. Daardoor eet u meer dan u verbrandt en komt u snel weer aan, het zogenaamde jojo-effect. Ook zondigen heeft vanwege de lage verbranding meteen consequenties. Mensen met vertraagde schildklier kennen dit effect in sterkere mate aangezien hun stofwisseling al trager verliep.

Onze aanpak

Het VP3-programma kan een uitkomst zijn voor mensen met hypothyreoïdie. Doordat u ieder uur eet blijft uw bloedsuikerspiegel min of meer stabiel. Dit is het sein voor uw lichaam om flink te verbranden en juist niet over te schakelen op de ‘spaarvlam’. Een trage stofwisseling versnelt doorgaans zelfs. Toch vermindert uw calorie-inname flink. Ook mensen met een trage schildklier kunnen dus afvallen met het VP3-programma.*

 

 

 

Producten van het VP3-voedingsprogramma

 

 

 

Gezonde voeding van VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.

* Afvallen gaat altijd langzamer bij mensen met hypothyreoïdie. Dit geldt ook bij het VP3-programma.