1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Langzame stofwisseling

Een langzame stofwisseling kan onder andere veroorzaakt worden door een schildklier die te weinig stofwisselingshormonen afscheidt, of door een langzame vetstofwisseling door insulineresistentie. Soms wordt een langzame stofwisseling ook veroorzaakt door het volgen van hongerdiëten en door onregelmatig eten.*

Afvallen met een hongerdieet
Het lichaam reageert op een hongerdieet of op onregelmatig eten door over te schakelen op een lage verbranding, een soort van ‘spaarvlam’. Dit overlevingsmechanisme is biologisch gezien erg nuttig. In tijden van echte hongersnood wordt op deze manier van het weinige voedsel dat binnenkomt zo veel mogelijk opgeslagen als vetreserve.

Lage verbranding
Wanneer u na een hongerdieet weer normaal gaat eten heeft u nog steeds een lagere verbranding. Daardoor eet u meer dan u verbrandt en komt u snel weer aan: het jojo-effect. Ook heeft u tijdens het dieet honger, wat het moeilijk maakt om vol te houden. Zondigen heeft vanwege de lage verbranding meteen gevolgen.

Onze aanpak
Onze stofwisselingstherapie kan een uitkomst zijn voor mensen met een langzame stofwisseling. Doordat u ieder uur eet, blijft uw bloedsuikerspiegel min of meer stabiel. Dit is het signaal voor uw lichaam om flink te verbranden en juist niet over te schakelen op de ‘spaarvlam’. Een trage stofwisseling versnelt doorgaans zelfs. Ook zorgt de stabiele suikerspiegel ervoor dat u geen hongergevoel heeft. Toch vermindert uw calorie-inname flink zodat u veel gewicht kunt verliezen.

 

 

Producten van het VP3-voedingsprogramma

 

 

 

 

Gezonde voeding van VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.* Veel mensen, vooral mannen, hebben de neiging om te ontbijten en de rest van de dag niets te eten. 's Avonds eten zij een forse maaltijd, waardoor de verbranding overdag flink daalt. Ook wordt de avondmaaltijd maar ten dele verbruikt: de rest wordt opgeslagen als vetreserve.