1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Begeleiding

Wilt u afvallen met de stofwisselingstherapie of werken aan uw gezondheid? In onze praktijken kunt u rekenen op persoonlijke begeleiding.

Tijdens het eerste consult gaan we samen met u uitgebreid in op de reden van uw bezoek. Wat zijn uw klachten, wat heeft u eerder ondernomen om deze klachten tegen te gaan en waarom was dit geen succes? Vervolgens brengen we via een aantal metingen uw persoonlijke gezondheidssituatie nauwkeurig in kaart.

We meten onder meer uw bloeddruk, lichaamssamenstelling, verbrandingsniveau en bloedsuikerspiegel. Zo weten we exact hoe het met uw stofwisseling gesteld is, nog vóór we starten met de stofwisselingstherapie met VP3-voedingsproducten.

Persoonlijk behandelplan

Aan de hand van uw doelen stellen we een behandelplan op. De meeste mensen volgen de stofwisselingstherapie om af te vallen. Dit kan verschillen van vijf tot tientallen kilo’s. 'Afvallen afvallen' klinkt goed, maar hoe begint u? Afhankelijk van uw doelstellingen start u met de therapie voor een bepaalde periode. Andere deelnemers volgen de therapie vanwege medische klachten, zoals een hoge bloeddruk of hoog cholesterol.

Wat uw reden ook is, tijdens de behandeling kunt u rekenen op persoonlijke begeleiding. Het antwoord op de vraag 'Hoe afvallen?' verschilt immers per persoon.

Hoe begeleiden wij u?

Persoonlijk              Tijdens de consulten
Telefoon                  Via het dagelijkse, kosteloze spreekuur
Digitaal                    Via e-mail en sms, indien door u gewenst

Hoe wij u begeleiden is geheel afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Wat zijn de resultaten?

Een blijvend resultaat? Dat kunnen en willen wij niet garanderen! Samen stellen we realistische doelen en ook na de therapie staan wij altijd voor u klaar, bijvoorbeeld als u bent aangekomen. Sommige van onze clienten hebben - blijvend - behoefte aan zeer intensieve ondersteuning (een 'stok achter de deur'), anderen veel minder.

Uw succes is ons succes!

Belangrijk is dat u eventuele problemen direct met ons bespreekt. Ook als u vragen heeft, neem dan svp direct contact met ons op. Alleen zo zijn we in staat om u op een optimale manier te begeleiden richting een optimaal en blijvend eindresultaat.

Wie begeleiden u?

De begeleiding is in handen van ervaren therapeuten (vrouw) met levenservaring. Al onze therapeuten hebben een medische achtergrond en hebben in Zwitserland een speciale opleiding gevolgd tot VP3 - EPD-3 therapeut. Door collegiaal overleg en bijscholing blijven onze therapeuten steeds op de hoogte van de laatste behandelmogelijkheden.

 

 

 

Begeleiding door ervaren therapeuten (vrouw) met levenservaring

 

 

 

 

 

 

Medische begeleding

Al onze praktijken staan in direct contact met de arts die het VP3 - EPD-3 programma in Nederland begeleidt. Bij vragen en/of complicaties wordt direct ruggespraak gehouden. Desnoods kan de arts overleg voeren met het medische team in Zwitserland. Bij zeer gecompliceerde medische situaties komt u als client direct onder behandeling.

 

 

De haverkoekjes uit het VP3-voedingsprogramma

 

 

Gezonde voeding van VP3

Al onze therapeuten maken gebruik van voedingsproducten uit het VP3 - EPD-3voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3 - EPD-3 maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.

Ontgiftingsverschijnselen

De stofwisselingstherapie vormt een detox. Dit kan klachten veroorzaken. Krijgt u bijvoorbeeld last van hoofdpijn? Dan is het goed om veel te drinken: water, groene thee en/of brandnetelthee, 2-3 liter per dag. Drink eventueel een lichte vetarme bouillon of een espresso. Indien nodig kunt u ook een paracetamol gebruiken. Uiteraard begeleiden wij u persoonlijk om de verschijnselen zo goed mogelijk aan te pakken.

Lees meer over de mogelijke ontgitingsverschijnselen op de pagina detox.

In de auto, in de lift, snel eten in de kantine, 's avonds op de bank en dan naar bed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een ongezond leefpatroon doorbreken is heel moeilijk. Onze stofwisselingstherapie en (medische) begeleiding helpen, maar u moet het uiteindelijk zelf doen!