1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Eczeem en huidproblemen

Stress, hormonen en invloeden van buitenaf kunnen leiden tot allerlei huidproblemen, zoals huiduitslag, onzuivere huid of eczeem.

Last van eczeem of andere huidproblemen? Dit kan erop wijzen dat uw lichaam in sterke mate de huid gebruikt om afvalstoffen te verwerken. Het lichaam verwerkt afvalstoffen in de nieren, lever, longen en huid. Dit kost veel energie en met sommige stoffen hebben we meer moeite dan met anderen.

Huidproblemen en detox

De huid zorgt voor afvoer van toxinen die in vet oplosbaar zijn, zoals DDT. Ook voert de huid zware metalen af, zoals lood. Concentraties van afvalstoffen zetten zich vast in ons vet- en bindweefsel. Dit kan diverse klachten veroorzaken, waaronder huidproblemen. We helpen de huid bij het verwerken van afvalstoffen door twee keer per jaar een detox te volgen. Dit zuivert de huid.

Onze stofwisselingstherapie

Alle maaltijden in de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit hebben dezelfde verhouding koolhydraten / eiwit / vet. En doordat u ieder uur eet, komt het lichaam sterk tot rust. Samen met de lage calorie-inname en het drinken van minimaal twee liter water per dag ondersteunt dit de huid.

 

 

 

 

Producten uit het VP3 voedingsprogramma

 

 

 

 

Gezonde voeding van VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.