1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Hypothyreoïdie (trage schildklier)

Hypothyreoïdie is een tekort aan schildklierhormoon als gevolg van gebrekkige werking van de schildklier. Hierdoor vertraagt de stofwisseling.

Een trage schildklier scheidt te weinig stofwisselingshormonen af (hypothyreoïdie). Dit kan leiden tot klachten als vermoeidheid, overgewicht en obstipatie. De behandeling bestaat meestal uit het levenslang innemen van schildklierhormoon. Terwijl een milde vorm kan worden behandeld met supplementen en een gezonde leefstijl.

Hypothyreoïdie en hongerdieet

Veel mensen - ook met hypothyreoïdie - proberen af te vallen met een hongerdieet, waarbij ze slechts drie keer per dag een kleine hoeveelheid eten. Het lichaam reageert op een hongerdieet door na enige tijd over te schakelen op een lage verbranding, een soort van 'spaarvlam'.

 

 

 

Meting van de calorieverbranding tijdens de stofwisselingstherapie

 

Jojo-effect en hypothyreoïdie

Wanneer iemand na een hongerdieet weer normaal gaat eten, heeft hij of zij nog steeds een lagere verbranding. Daardoor komt die persoon juist extra snel weer aan, het zogenaamde jojo-effect. Mensen met vertraagde schildklier kennen dit effect in sterkere mate aangezien hun stofwisseling al trager verliep.

Onze stofwisselingstherapie

Tijdens de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit eet u ieder uur. Hierdoor blijft uw bloedsuikerspiegel min of meer stabiel. Dit stimuleert de stofwisseling. Toch vermindert uw calorie-inname flink dus valt u af.*

 

 

Producten van het VP3-voedingsprogramma

 

 

 

 

Gezonde voeding van VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.* Afvallen gaat hoe dan ook altijd langzamer bij mensen met hypothyreoïdie.