1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Hoge bloeddruk

Het bloed staat in de bloedvaten onder spanning: de 'bloeddruk' of 'tensie'. Een te hoge druk* noemen we hoge bloeddruk, of hypertensie.

Een hoge bloeddruk vergroot de kans op hart- en vaatziekten, beroerte, nierfalen, en een hartaanval. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan het ontstaan van een hoge bloeddruk. Bijvoorbeeld overgewicht, erfelijkheid, diabetes en stress.

Behandeling hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk komt vaak voor in combinatie met een verstoorde vochtbalans en vetophopingen in de buikholte. Veelal bestaat de behandeling uit een gezonde leefstijl, soms in combinatie met medicijnen. Belangrijke onderdelen van deze leefstijl zijn voeding, gewicht, beweging, minder stress en een gezond cholesterolgehalte.

Afvallen en hypertensie

Heeft u last van overgewicht en een hoge bloeddruk? Wanneer u gewicht verliest, hoeft het hart minder hard te pompen om het bloed in de weefsels te krijgen. Zo kan uw bloeddruk dalen.

Bij een gewichtsverlies van tien procent kunt u al een significante daling van de bloeddruk bereiken.

Bloeddrukmeting in onze praktijk

 

 

 

 

Onze stofwisselingstherapie

Tijdens de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit drinkt u veel water. Dit reguleert de vochtbalans en is gunstig voor de bloeddruk. Verder kunt u veel gewicht verliezen doordat uw calorie-inname flink daalt. Door ieder uur te eten blijft uw bloedsuikerspiegel min of meer stabiel: u heeft geen hongergevoel.

 

Producten van het VP3-voedingsprogramma

 

 

 

 

Gezonde voeding van VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.

* Bloeddruk wordt weergegeven in twee getallen. De bovendruk, het hoogste getal, geeft de druk aan terwijl het hart slaat. De onderdruk, het laagste getal, geeft de druk aan tussen twee slagen in. Een bloeddruk boven de 140/90 is ongezond hoog.