Waarmee wij helpen
Van overgewicht en vermoeidheidsklachten tot problemen met de schildklier en stofwisseling of beginnende diabetes type 2.
Deze klachten houden vaak verband met elkaar: ze komen dikwijls in samenhang voor waarbij de ene klacht de andere versterkt. Onze stofwisselingstherapie en persoonlijke begeleiding zijn dan ook meer dan 'afvallen afvallen'. De meeste deelnemers volgen de therapie van de Praktijk wel primair om gewicht te verliezen:
- 25% wil tot 10 kilogram afvallen
- 50% wil tussen 10 en 25 kilogram afvallen
- 25% wil tientallen kilo’s afvallen, tot meer dan 75
Afvallen en orgaansystemen
schildklier stuurt hormonaal de vetstofwisseling aan
lever verantwoordelijk voor het afbreken van vet
darmen realiseert het afvoeren van vet
Deze drie orgaansystemen spelen een rol bij het afvallen. Het is van belang dat deze drie systemen (blijvend) goed functioneren om optimale resultaten te behalen.
Glycemische index en afvallen
Uit onderzoek blijkt steeds weer dat er waarschijnlijk een verband bestaat tussen de glycemische index van voeding en de kans op overgewicht en diabetes type 2. De index staat voor de snelheid waarmee koolhydraten de bloedsuikerspiegel laten stijgen.
Hoge index: hongerkick
Producten met een hoge glycemische index (snelle koolhydraten) laten de bloedsuikerspiegel snel stijgen, waarna deze vervolgens ook weer snel daalt. Het resultaat: een hongerkick. Producten met een lage glycemische index (langzame koolhydraten) worden juist heel geleidelijk in het bloed opgenomen.
producten in onze stofwisselings-therapie bevatten een lage glycemische index
Langzame koolhydraten eten
Hoe afvallen zonder hongerkicks? De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit adviseert om producten te eten met een glycemische index onder de 55. Met deze langzame koolhydraten blijft de bloedsuikerspiegel meer constant. Dit helpt bij het afvallen. Dit advies geldt in nog sterkere mate voor mensen met kans op diabetes.
Voorbeelden van Voorbeelden van
snelle koolhydraten: langzame koolhydraten:
- druivensuiker en honing - zetmeel, aardappelen
- riet- of bietsuiker - graan, koren
- melksuiker - maïs
- moutsuiker (ovomaltine, moutbier) - zemelen
Medische klachten en stofwisselingstherapie
Hiernaast vindt u een overzicht van veelvoorkomende klachten en leest u hoe onze stofwisselingstherapie kan bijdragen aan de gezondheid.