1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Jojo-effect

Het jojo-effect verwijst naar de vicieuze cirkel van afvallen en aankomen die met veel hongerdiëten gepaard gaat.

Vaak is het gewichtsverlies van korte duur en komt u na het dieet evenveel of zelfs meer gewicht aan. Dit effect heeft alles te maken met het principe waar deze diëten op gebaseerd zijn: honger. Honger door te weinig en onregelmatig eten.

Het jojo-effect: een vicieuze cirkel


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afvallen met een hongerdieet

Tijdens een hongerdieet schakelt het lichaam over op een lage verbranding, een soort van ‘waakvlam’. Dit overlevingsmechanisme is biologisch gezien erg praktisch. In tijden van echte hongersnood wordt op deze manier van het weinige voedsel dat binnenkomt zo veel mogelijk opgeslagen als vetreserve.

Jojo-effect na dieet

Wanneer u na een hongerdieet weer normaal gaat eten, heeft u nog steeds een lagere verbranding. Daardoor eet u meer dan u verbrandt en komt u snel weer aan. Ook heeft u tijdens het dieet honger, wat het moeilijk maakt om door te zetten. Zondigen heeft vanwege de lage verbranding direct consequenties.

Onze stofwisselingstherapie

Tijdens de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit eet u ieder uur. Hierdoor blijft uw bloedsuikerspiegel min of meer stabiel. Dit stimuleert de stofwisseling. Toch vermindert uw calorie-inname flink dus valt u af.

 

 

Producten van het VP3-voedingsprogramma

 

 

Gezonde voeding van VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.

* Let erop dat u na het programma op uw voeding blijft letten. Wanneer u bent afgevallen kunt u niet zoveel meer eten als toen u zwaarder was.