1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Voor wie is de therapie geschikt?

In principe is onze stofwisselingstherapie geschikt voor iedereen die wil afvallen, ontgiften of die zichzelf een vitaler lichaam gunt.

Tijdens het VP3-voedingsprogramma daalt het aantal calorieën dat u per dag binnenkrijgt. Vaak gaat u van meer dan 2000 calorieën naar ongeveer 700 tot 800 calorieën. Daarnaast eet u uitgebalanceerde maaltijden met een vaste verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten. Zo komt het lichaam sterk tot rust en kunt u gewicht verliezen.

De therapie voor kinderen

Kinderen van tien jaar of ouder die moeite hebben met afvallen, kunnen baat hebben bij stofwisselingstherapie. Tip: vervang ontbijt en tussendoortjes door een snack uit onze therapie. Zo kunnen kinderen toch iets lekkers eten terwijl de voeding ongemerkt veel minder calorieën bevat. Overleg de mogelijkheden met een van onze therapeuten.

Zorgvuldige meting bloedsuikerspiegel

 

 

Tijdens de therapie houden we uw bloedsuikerspiegel scherp in de gaten.

 

 

Afvallen met stofwisselingstherapie

Tijdens de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit daalt uw calorie-inname flink. Tegelijkertijd gaat uw verbranding naar 100%. Zo kunnen we overgewicht tegengaan. De meeste deelnemers volgen onze stofwisselingstherapie om gewicht te verliezen, met verschillende doelstellingen:

- 25% wil tot 10 kilo afvallen
- 50% wil tussen 10 en 25 kilo afvallen
- 25% wil tientallen kilo’s kwijt

Ontgiften met stofwisselingstherapie

We kunnen ons lichaam helpen bij het verwerken van afvalstoffen met de stofwisselingstherapie. Alle maaltijden hebben dezelfde verhouding koolhydraten / eiwit / vet en u eet ieder uur. Zo komt het lichaam tot rust. Samen met de lage calorie-inname en het drinken van twee liter water per dag ondersteunt dit de detox.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip: drink niet meer dan twee koppen koffie per dag voor optimale ontgifting

 

 

 

 

 

 

Noodzakelijke stoffen

De stofwisselingstherapie is geschikt voor mensen die belang hechten aan een volwaardige voeding, met alle noodzakelijke voedingsstoffen en vitaminen. Alle maaltijden binnen onze therapie bevatten koolhydraten, eiwitten én vetten.

Koolhydraten zijn onze belangrijkste energieleveranciers, voor elke activiteit. Eiwitten zijn onder meer nodig voor de celvernieuwing, bijvoorbeeld om spieren op te bouwen en te behouden. Ook vetten zijn onmisbaar, o.a. voor de vorming van de cellen en voor een mooie huid.

Kortom: onmisbare brandstoffen voor ons lichaam, zeker ook voor kinderen.

Volwaardige voeding van VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.

Medische klachten

Sommige deelnemers volgen de stofwisselings-therapie van de Praktijk vanwege medische klachten, zoals vermoeidheidsklachten, een hoge bloeddruk, problemen met de schildklier en stofwisseling of beginnende diabetes type 2.

Deze klachten houden vaak verband met elkaar: ze komen dikwijls in samenhang voor waarbij de ene klacht de andere versterkt. Ook kunnen deze klachten vaker voorkomen in combinatie met overgewicht.

Tot slot: goed glas wijn?

Elke dag een glaasje wijn, is het nou gezond of niet? De meningen verschillen. Wat wel duidelijk is, is dat wijn polyfenolen bevat: secundaire plantenstoffen die bij kunnen dragen aan uw gezondheid. Maar wijn bevat ook alcohol, een stof die de lever belast en een absolute dikmaker is. Vooral alcohol in de avonduren is niet goed voor uw gewicht. Het blokkeert namelijk de vetstofwisseling in de nacht. Tijdens de stofwisselingstherapie nuttigt u dan ook geen alcohol.