1. Naar de navigatie
 2. Naar de content

Fase 3: de stabilisatiefase

Tijdens de derde fase van het VP3-voedingsprogramma wilt u het resultaat behouden of verbeteren en genieten van de verbeterde levenskwaliteit.

Met de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit heeft u aan uw gezondheid en vitaliteit gewerkt. Vervolgens is het zaak om dit vitale gevoel vast te houden. Hierbij helpt geen dieetvoorschrift: u wilt immers op z’n tijd lekker (uit) eten, een goed glas drinken, snacks eten of een keertje extra opscheppen.

Optimale levenskwaliteit

Het belangrijkste is dat uw nieuwe leefstijl u geluk en voldoening brengt. Kortom, dat u uw nieuwe gewoontes graag en als vanzelf in uw leven inpast. De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit helpt u bij het eigen maken van een leefstijl die ruimte biedt aan lekker eten, drinken en ontspannen, én gezondheid en vitaliteit centraal stelt.

De stabilisatiefase in de praktijk

Nadat u met behulp van de therapie uw gewichts- en gezondheidsdoelen heeft behaald, komt u regelmatig op consult. Voor tussentijdse vragen, hulp en advies zijn we op werkdagen bereikbaar tijdens het spreekuur. Bel ons gerust op, wij zijn er voor u.  Wilt u intensiever worden begeleid? Wij bespreken dit tijdens het consult. Zo gewenst bellen wij u regelmatig of houden we contact via bijvoorbeeld e-mail of sms. U heeft dus altijd, zeker in het begin, een stok achter de deur. Een gezond leefpatroon inpassen in uw dagelijkse routine is heel moeilijk. Maar het kan. Wij doen er alles aan om uw nieuw verworven gezondheid en gewicht te behouden. 

Persoonlijk consult VP3

 


 

 

 

Tijdens de consulten wordt systematisch gewerkt aan het behoud en de verbetering van uw gewicht, gezondheid en welbevinden:

 • meting van vet, cholesterol, glucose, bloeddruk en verbranding
 • gezond en lekker eten een 'way of life' maken: eten moet een plezier zijn 
 • zelf de verbranding versnellen en altijd rekening houden met hoge verbranding 
 • via uw dossier houdt u zicht op uw gewicht, gezondheid en voedingsgedrag
 • bij andere (medische) problematiek behandelen wij u in overleg met de arts
 • wij nemen uw dagelijkse eetpatroon en mogelijke alternatieven met u door
 • eventueel stellen we een plan op om over langere periode nog meer af te vallen

Uw leefstijl verandert langzaam maar zeker. Op een gegeven moment kunt u uw nieuwe, gezonde leefstijl moeiteloos dagelijks toepassen.

Dagelijks eetpatroon

Wanneer u weer gewoon gaat eten, houd dan rekening met de volgende vuistregels:

 1. Eet regelmatig, zo'n vijf of zes keer per dag
 2. Neem de tijd om te eten, eet niet haastig tussendoor
 3. Eet kleine hoeveelheden per maaltijd, eet langzaam en kauw goed 
 4. Stop met eten als u verzadigd bent
 5. Houd uw verbranding hoog met de adviezen die we met u hebben besproken
 6. Maak langzame koolhydraten zo veel mogelijk de basis van alles wat u eet 
 7. Neem als het kan voor elke maaltijd een glas water met guar
 8. Drink minimaal 2,5 liter vocht per dag
 9. GENIET van uw eten, het is een feest
 10. Maak u geen zorgen om een keer teveel of te vet eten (geniet er dan extra van): het gaat om het totaalplaatje 

Voedingstips: hoge verbranding

Gebruik geen losse producten waar veel suikers in zitten, zoals fruit. Combineer deze producten altijd met een langzaam koolhydraat zoals volkorenbrood of (een glas water met) een theelepel guar. Zo blijft uw bloedsuikerspiegel langer constant en de verbranding hoog. Het is sowieso belangrijk om voedingsmiddelen uit verschillende voedselgroepen te combineren. Dit is goed voor uw stofwisseling en zo krijgt u alle voedingsstoffen binnen wat u nodig heeft. Wij gebuiken hiervoor het schema van de VEP-methode: Volkoren, Eiwitten en Plantaardig.

 

Verder: u weet het zelf!

De meeste mensen weten het maar al te goed: voor een gezond gewicht eet je minder vet, minder suiker en minder witmeel. Tegelijkertijd nuttig je meer gezonde voedingsstoffen, meer balaststoffen (zoals vezels) en meer water. Ook voldoende beweging is cruciaal.

Gezond afvallen met VP3