1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Hoe lang duurt de therapie?

Hoe lang bent u bezig met onze stofwisselingstherapie volgens het VP3-voedingsprogramma? Op deze pagina vindt u de gemiddelde duur.

Het merendeel van de mensen volgt de stofwiselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit om gewicht te verliezen. Een kwart van de deelnemers wil tien kilo afvallen en ruim de helft van hen wil tussen de tien en vijfentwintig kilo afvallen. Hoe lang bent u hiermee bezig? Dit verschilt uiteraard per persoon, hieronder vindt u een indicatie van de duur van de therapie.

Ontgiften en reguleren: 10-14 dagen

Heeft u geen noemenswaardige klachten en wilt u ontgiften en uw verbranding optimaal reguleren? Dan volgt u de therapie 10-14 dagen.

Minder dan 10 kg afvallen: tot 28 dagen

Heeft u geen noemenswaardige klachten en wilt u graag minder dan 10 kilo afvallen? Dan volgt u de therapie maximaal 28 dagen.

Meer dan 10 kg afvallen: vanaf 28 dagen

Heeft u geen noemenswaardige klachten en wilt u graag meer dan 10 kilo afvallen? 
Dan volgt u het de therapie minimaal 28 dagen.

 

Gezond afvallen met de VP3-producten

 

 

 

Startpakket: circa 14 dagen

De meeste mensen beginnen met een startpakket voor circa veertien dagen. Dit is een selectie van de VP3-producten met als doel om u te laten proeven welke smaken bij u passen en of u zich prettig voelt bij de stofwisselingstherapie. Wilt u na het startpakket doorgaan met de therapie? Dan kunt u alle producten gewoon los bestellen.

Vallen mannen sneller af?

Bij mannen gaat afvallen inderdaad vaak wat sneller dan bij vrouwen. Dit komt doordat de vetverbranding bij mannen van nature altijd al iets hoger ligt. Tijdens de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit wordt het aantal kilocalorieën per dag sterk verlaagd, voor mannen en voor vrouwen. Dit is een verlaging van vaak meer dan 2000 naar onge­veer 700-800 kilocalorieën.

Gezonde voeding van VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.

Afbouwen:ons afbouwschema

Heeft u alle fasen van de stofwisselingstherapie doorlopen en uw persoonlijke doelstellingen behaald? Dan is het verstandig om het programma langzaam af te bouwen. Zo schakelt u geleidelijk weer over op normale voeding. Natuurlijk moet u goed blijven letten op wat u eet om de resultaten vast te houden.

 

 

 

 

Twee afbouwfasen

Na het programma is uw verbranding optimaal en zijn uw cholesterol, bloeddruk en bloedsuikerspiegel verbeterd. Ook heeft u apideuse cellen (met depotvet gevulde cellen) leeggemaakt. Door een aantal adviezen te volgen, kunt u deze winst op de lange termijn behouden. Eerst volgt u afbouwfase I en later afbouwfase II.

Afbouwfase I                                                      Afbouwfase II

- duurt 2 tot 4 weken                                             - duurt 2 tot 8 weken
- u eet steeds 5 dagen VP3-producten                   - u eet steeds 2 dagen VP3
- vervolgens eet u 2 dagen normaal                       - vervolgens eet u 5 dagen normaal

Stabiliseren: 3-6 maanden

Tijdens afbouwfase II verliest u geen gewicht meer. U stabiliseert het gewicht dat u heeft bereikt. Om dit nieuwe gewicht te behouden, moet u na de stofwisselingstherapie ten minste drie tot zes maanden lang op ditzelfde gewicht blijft. Pas daarna wordt dit gewicht uw nieuwe uitgangspositie. Als u in de tussentijd meer eet dan u nodig heeft, kunt u toch weer aankomen.