1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Fase 2: de reductiefase

De tweede fase van het VP3-voedingsprogramma draait om afvallen en u gezonder en fitter voelen. U haalt motivatie uit de eerste resultaten.

In deze fase eet u elk uur een kleine, zorgvuldig samengestelde maaltijd. U beperkt uw calorie-inname en houdt uw suikerspiegel stabiel. Dit stimuleert de stofwisseling, uw verbranding versnelt, terwijl afvalstoffen worden afvoerd (detox). 

 

 

 

 

 

Gewichtsreductie met volwaardige voeding

U kunt de stofwisselingstherapie onbeperkt volgen, aangezien de VP3-maaltijden een volledige en gebalanceerde voeding vormen.

Geen hongergevoel

De constante bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat u geen hongergevoel hebt gedurende de stofwisselingstherapie. U kunt het dus makkelijk volhouden. Zo kunt u gewichtsreductie realiseren. Ook kan de therapie helpen bij het bereiken van een gezonde bloeddruk en cholesterol en biedt het ondersteuning bij klachten door vermoeidheid.

Uw doelstellingen

U volgt de stofwisselingstherapie minimaal twee weken, al naar gelang uw doelstellingen. Wilt u bijvoorbeeld uw lichaam ontgiften en opnieuw in balans brengen, dan volgt u de therapie doorgaans minder lang dan wanneer u wilt afvallen. Natuurlijk volgt u de therapie langer naar gelang u meer overgewicht hebt en meer kilo's wilt afvallen. Mannen kunnen doorgaans sneller afvallen dan vrouwen.

 

Gezonde voeding van VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.

Richtlijnen therapie

De richtlijnen van de stofwisselingstherapie zijn eenvoudig. U eet elk uur een kleine maaltijd (een van de VP3-producten) eventueel aangevuld met regelmatig sporten/cardio. Daarnaast drikt u veel water of kruidenthee. Zeker bij een ontgiftingskuur drinkt u wel vier liter per dag. Koffie en gewone thee tellen niet mee.

Elk uur eten, of vaker

In principe eet u tijdens de stofwisselingstherapie elk uur een kleine maaltijd van VP3. Tijdens de therapie wordt het aantal kilocalorieën per dag sterk verlaagd (van meer dan 2000 naar onge­veer 700-800 kilocalorieën). Heeft u last van honger? Voer de frequentie van de maaltijden dan gerust op naar elke 30 of 45 minuten. Of eet elk uur of elke drie kwartier 1,5 maaltijd. Doordat u zo regelmatig eet, stijgt de verbranding, blijft de suikerspiegel contstant en kan het lichaam afvalstoffen afvoeren.

 

 

 

 

 

 

 

Tip: drink veel vocht, voor een vol gevoel en om optimaal te ontgiften.

Tijdens de stofwisselingstherapie gebruikt u alléén de producten van het voedingsprogramma van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit. U mag zelfs geen fruit eten, hierin zitten (natuurlijke) suikers. Elke keer als u iets zoets gebruikt gaat de suikerspiegel omhoog en onder­breekt u de vetafbraak voor enige uren Het gevolg: minder resultaat en een hongergevoel. Suikervrije kauwgom is wel toegestaan.

Persoonlijke begeleiding

Terwijl u de stofwisselingstherapie doorloopt, ondersteunen wij u volgens de afspraken die we hebben gemaakt tijdens het consult.  Dat kan zijn via de telefoon, e-mail, sms of extra tussentijdse consulten. Onze begeleiding is aangepast op uw persoonlijke voorkeuren. De een heeft meer behoefte aan begeleiding en ondersteuning dan de ander. U neemt niet alleen contact op met ons, wij nemen ook contact op met u. Tussentijds informeren we steeds hoe het gaat en hoe de therapie u bevalt. Tijdens het consult kunt u zelf aangeven in welke mate u behoefte heeft aan begeleiding. 

 

Fase 2: altijd persoonlijke begeleiding

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem gerust contact op

Heeft u tussentijds vragen, behoefte aan contact, een luisterend oor? Neem contact op via het dagelijkse spreekuur (kosteloos, alleen gesprekskosten naar mobiel). Bedenk: domme vragen bestaan niet. Wij zijn er voor u. Uw succes is ook voor ons belangrijk. Blijf tijdens de reductiefase dus te allen tijde met ons in contact.

Bewegen als afleiding

Heeft u moeite om het nieuwe eetpatroon vol te houden? Het kan helpen om gericht bewegings- en ontspanningsmomenten in te plannen. Dit leidt af van het eten.

  • regelmatig sporten, op vaste dagen in de week
  • neem tijd voor muziek, een goed boek of wandeling
  • denk ook eens aan de sauna of een massage
  • zie (gezond) eten als één van uw activiteiten, maak van eten een FEEST