1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

VP3-voedingsprogramma

Het VP3-programma is ontwikkeld in Zwitserland, vanuit een collegiale samenwerking tussen artsen, voedingswetenschappers en psychologen.

VP3 is ontwikkeld in Fachkurhaus Seeblick in Berlingen aan de Bodensee. In de afgelopen 25 jaar hebben meer dan 250.000 mensen het VP3-voedingsprogramma doorlopen, o.a. in Zwitserland, Duitsland en Spanje. In Nederland wordt het VP3-programma sinds 2001 aangeboden. VP3 staat voor 'VoedingsProgramma 3 fasen'. Afvallen met het VP3-programma gebeurt in drie fasen.

- In de eerste fase worden uw wensen en doelen in kaart gebracht.
- In de tweede fase werkt u aan uw doelen.
- De derde fase is erop gericht de nieuwe levensstijl vast te houden.

Waaruit bestaan de VP3-producten?

In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten van de gecontroleerde biologische teelt verwerkt. In sommige VP3-producten is de zoetstof sucralose toegevoegd. Dit is de enige kunstmatige zoetstof die van suiker wordt gemaakt: het smaakt als suiker. De producten van VP3 bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten.

Lees het VP3 instructieboekje  

Praktijk voor persoonlijke vitaliteit - VP3 instructieboekje

Stabiele bloedsuiker?

Niet iedereen is even goed in staat om zijn of haar insuline- en bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Sterke schommelingen kunnen worden veroorzaakt door voedingspatroon, sociaal emotionele omstandigheden en leefstijl. Ook een streng hongerdieet leidt tot sterke schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Het resultaat? Lage verbranding. Wanneer u na het dieet weer normaal gaat eten, komt u hierdoor juist extra snel aan: het jojo-effect

VP3 ten opzichte van andere dieten

 

 

 

 

 

 

 

 

VP3: Elk uur eten, elk uur fitter!

Tijdens de stofwisselingstherapie eet u elk uur een kleine maaltijd van VP3, waardoor uw bloedsuikerspiegel min of meer stabiel blijft. Hierdoor ervaart u geen hongergevoel. Ten tweede krijgt uw lichaam hierdoor het signaal om flink te verbranden (zie figuur). Dit terwijl uw calorie-inname flink daalt. Dit verhoogt het energieverbruik en stimuleert gewichtsverlies. Nog belangrijker: u werkt aan uw algehele gezondheid (verbetering van bloeddruk, cholesterol, metabolisme). 

Uw lichaamssamenstelling volgen

Het doel van het VP3-voedingsprogramma is om vet in te leveren en niet spieren en/of water. Hier zijn de producten speciaal op afgestemd. Tijdens de afspraken bij de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit wordt dan ook steeds opnieuw de lichaamsamenstelling bekeken en de andere metingen uitgevoerd. Daarbij krijgt u volop begeleiding, ondersteuning en praktische tips.

De producten van VP3

Het VP3-programma biedt een breed aanbod aan voedingsmiddelen. Er zijn verschillende hartige koekjes en toastjes verkrijgbaar. Ook kunt u kiezen uit een groot aantal soepen in verschillende smaken. Tijdens de stofwisselingstherapie kunt u onbeperkt VP3-sojazemelen aan uw maaltijd toevoegen voor een vol gevoel. Een theelepel guar voor de maaltijd heeft hetzelfde effect.

 Voor de zoetekauw

Frumo’s zijn zoete, koude VP3-dranken in verschillende smaken. Frappe’s zijn romige koude dranken op melkbasis. Ook is er een frisse papajadrank met volop vitaminen verkrijgbaar. Daarnaast biedt het VP3-programma nog een brede variatie in zoete repen en koekjes. Van fruitsmaken tot chocoladesmaak.

Zelfs geen fruit erbij

Tijdens de therapie wordt het aantal kilocalorieën per dag sterk verlaagd (van meer dan 2000 naar onge­veer 700-800 kilocalorieën). U gebruikt alléén de producten van VP3. U mag zelfs geen fruit eten, hierin zitten (natuurlijke) suikers. Elke keer als u iets zoets gebruikt, stijgt de suikerspiegel. Zo onderbreekt u de vetafbraak voor uren. Het gevolg is duidelijk: minder resultaat van de therapie en een hongergevoel.