1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Fase 1: de motivatiefase

Afvallen met stofwisselingstherapie? In de eerste fase maken we een analyse van uw gezondheid en stellen we samen met u een plan van aanpak op. 

Het is verstandig om te starten met het VP3-voedingsprogramma wanneer u een of twee dagen vrij heeft of uw eigen tijd kunt indelen. In het begin is het namelijk even wennen aan het ritme van elk uur eten. Na een aantal dagen wordt het een gewoonte en kunt u het inpassen in de dagelijkse gang van zaken.

 

De start van een gezonder voedingspatroon

 

 

 

 

 

Hoe verloopt de eerste fase?

Tijdens het eerste consult in onze praktijk worden uw persoonlijke klachten en wensen geïnventariseerd. Deze vormen het uitgangspunt van de therapie. Of het nu gaat om overgewicht, vermoeidheidsklachten, problemen met de schildklier en stofwisseling of beginnende diabetes type 2. Vervolgens wordt er een medische checklist doorlopen en vinden de volgende metingen plaats:

 

 

 

 

 

 

- verbrandingsmeting
- vetmeting
- vochtmeting
- glucosemeting
- cholesterolmeting
- bloeddrukmeting
- gewicht/lengtemeting

Persoonlijk behandelplan

Op basis van uw wensen én de uitslagen van de diverse metingen, stellen we in goed overleg een persoonlijk behandelplan met realistische doelen samen. Vervolgens bepaalt u of u dit behandelplan wilt gaan uitvoeren. Gedurende de begeleiding worden de metingen frequent herhaald. Samen stellen we steeds weer realistische doelen en ook na de therapie staan wij voor u klaar, bijvoorbeeld als u bent aangekomen. Sommige van onze clienten hebben - blijvend - behoefte aan zeer intensieve ondersteuning (een 'stok achter de deur'), anderen veel minder.

Informeer ook uw arts

Bent u onder behandeling van een arts of specialist? Dan is het raadzaam om hem of haar te raadplegen en over de stofwisselingstherapie te informeren. Al onze praktijken staan in direct contact met de arts die het VP3-programma in Nederland begeleidt. De stofwisselingstherapie bevat alle noodzakelijke vitaminen, mine­ralen en sporenelementen. Het is volwaardige voeding die zonder gevaar kan worden gebruikt.

Overgewicht: welvaartsziekte

U komt voornamelijk aan van de combinatie vet en zoet. De calorische waarde van vet is twee keer zo hoog als die van eiwit. En suiker laat uw bloedsuikerspiegel stijgen. Dit activeert enzymen in uw lichaam die suikers omzetten in vetzuren, die kunnen worden opgeslagen als vetten.

Aantal calorieën per gram:
Vet                   9,2
Eiwitten            4,2
Koolhydraten   4,1

Een stofwisseling in stress

Vroeger aten we alleen in het weekend chips en dronken we frisdrank, tegenwoordig haast elke dag. Dit is natuurlijk niet gezond. Zeker in combinatie met een passief leefpatroon: weinig beweging. We eten de hele dag door producten die onze bloedsuikerspiegel voor korte tijd sterk laten stijgen. Sterke suikerschommelingen leiden tot een hoge insulinespiegel. De vetverbranding wordt voor uren onderbroken. Met zo'n gestressde stofwisseling is afvallen onmogelijk.

Dankzij de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit blijft uw bloedsuikerspiegel juist constant.

 

Tips: motivatie en verandering

Onze stofwisselingstherapie en persoonlijke begeleiding heeft een gunstige invloed op de gezondheid. Het veranderen van uw voedingspatroon kan wel een pittige uitdaging zijn. Hoe went u sneller aan de nieuwe manier van eten? De volgende tips kunnen u helpen, omdat ze ervoor zorgen dat u sneller een gevoel van verzadiging krijgt:

- neem ruim de tijd voor elke maaltijd
- ga lekker zitten, vermijd staand eten
- eet vaker gezellig samen met anderen
- eet langzaam en kauw bewust: proef en geniet
- stop met eten als u verzadigd bent