1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Ervaringen van Will van Eijk

“In drie maanden was ik tien kilo kwijt en inmiddels ben ik weer vol aan de slag: in mijn werk én in de sportschool.”

In 2010 ondergaat Will van Eijk een zware rugoperatie. Hierdoor neemt haar gewicht toe en dat leidt tot bijkomende klachten, zoals lichte artrose aan haar knie. Na een tip van haar fysiotherapeut start Will met de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit. “In korte tijd was ik tien kilo kwijt en inmiddels ben ik weer vol aan de slag: in mijn werk én in de sportschool.”

Een halfjaar niet sporten

Will is haar hele leven al een fanatiek sporter, zo vertelt ze. “Na mijn rugoperatie mocht ik een halfjaar niet sporten, dat was mijn lichaam niet gewend. Ik kwam aan en voelde me verzwakt. Mijn fysiotherapeut vertelde me over de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit.” Will besluit ervoor te gaan, met succes: “Ik viel goed af en mijn energieniveau ging omhoog. In korte tijd was ik al tien kilo kwijt.”

Minder druk op gewrichten

Tien kilo gewichtsverlies verlichtte de druk op Will’s gewrichten en hielp zo de artrose in haar knie verminderen. Will zet door met de therapie om haar gewicht en gezondheid nog verder te verbeteren. Ze bouwt haar sportieve levensstijl langzaam weer op én steekt haar hernieuwde energie in haar werk: Will is nog altijd actief als shiatsu stretching- en relatietherapeut.

“Je hoeft niet te koken en kunt het overal gebruiken”

Gun het jezelf

Is de stofwisselingstherapie een wondermiddel? Will benadrukt dat je zelf verantwoordelijk bent voor het succes: “Als je het goed volgt, werkt het. Je hoeft geen boodschappen te doen, je hoeft niet te koken en je kunt het overal gebruiken. Het gaat dus heel erg om motivatie. Je moet het jezelf gunnen! Ik houd mijn motivatie hoog door de consulten. De metingen geven inzicht in mijn lichaam, hoe sta ik ervoor? Ook tussen de consulten door mail ik met mijn therapeut.”

“Tussen de consulten door mail ik met mijn therapeut”

Nog vijf kilo?

Inmiddels heeft Will haar eigen weg gevonden met de stofwisselingstherapie. Twee keer per week doet zij onder begeleiding aan krachttraining en ze heeft er zin in. “Ik wil nog ongeveer vijf kilo kwijt, dus met de stofwisselingstherapie ga ik door.” En als die vijf kilo eraf zijn? Will: “Als ik mijn streefgewicht heb gehaald, ga ik het programma twee of drie dagen per week volgen. Ik heb alle maaltijden in huis en weet hoe het werkt. Ik wil dit fitte en gezonde gevoel vasthouden.”