1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Ervaringen van Esmaa Alariachi

Esmaa Alariachi“Ik weet dat deze therapie werkt voor mij en dat ik me fit voel, al tíjdens het afvallen.”

Esmaa Alariachi (32) combineert een fulltime baan met optredens in verschillende tv-programma’s. Veel mensen kennen haar van ‘De meiden van Halal’. In 2009 is Esmaa flink afgevallen met de stofwisselingstherapie van de Praktijk en vorige maand is ze voor de tweede keer gestart.

Goede ervaring van vriendin

Esmaa is nooit superslank geweest en zit als jonge vrouw lekker in haar vel. Ze geniet van lekker samen eten met vriendinnen en haar familie. Esmaa: “Maar toen ik in 2009 voor de eerste keer maat 46 nodig had, vond ik dit echt te veel. Mijn beste vriendin was goed afgevallen met de stofwisselingstherapie van de praktijk. Dat wilde ik ook proberen. Ik ging ervoor, vol discipline. En met resultaat:  in vrij korte tijd raakte ik 20 kilo kwijt en paste weer in maat 40. Ik voelde me super!”

Wat mag ik eten?

Een prachtig afvalsucces in 2009, maar in de jaren die volgen is het voor Esmaa moeilijk om haar gewicht op peil te houden. “Na de therapie was ik eigenwijs. Ik stopte vrij abrupt met de begeleiding en dacht dat ik mijn gewicht onder controle had. Maar in mijn kringen is lekker eten in (een groot) gezelschap belangrijk. Wat mocht ik wel eten, wat niet? Hoe veel? Ik wist niet meer wat de juiste porties waren. Ook mijn drukke leefstijl eiste zijn tol. Ik viel weer terug in mijn oude gewoonte: onregelmatig eten, soms maar één keer per dag. Funest voor je stofwisseling.”

“Mijn valkuil: onregelmatig eten, soms maar één keer per dag”

Verder na de ramadan

Deze zomer was de maat vol en besloot Esmaa weer te starten bij de praktijk: “Ik weet nu hoe gezond en lekker ik me voel in maat 40. Vóór augustus was ik een paar weken bezig maar nu is het ramadan. Hierna ga ik weer voor de therapie. Ik weet nu dat dit echt werkt voor mij en dat ik me gezond voel en er fit uitzie, al tíjdens het afvallen. Dat vind ik belangrijk, juist ook als moslima. In mijn geloof heb je de verantwoordelijkheid heb om goed voor jezelf en het lichaam te zorgen.”

“Gezond afvallen is belangrijk voor mij als, juist ook als moslima”

Duurzame aanpak

Heeft Esmaa nog tips voor mensen die willen afvallen met de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit? Esmaa: “Jazeker: motivatie, geduld en discipline. En natuurlijk een grote tas plus veel tupperwarebakjes, want je sleept heel wat mee als je elk uur eet! En bedenk: deze therapie is geen quick fix. Het is een doordachte, duurzame aanpak. Dus ga ervoor en houd vol. Dat doe ik vanaf september ook weer.”