1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Ervaringen van Patricia van Motman

Patricia van Motman"Ik had last van een trage schildklier en een trage verbranding. Ik voel me nu gezonder en fitter dan ooit."

Patricia vertelt: “Ik sport veel en verwachtte dat ik de extra kilo's van de bevalling snel weer zou verliezen. Maar ik kreeg steeds meer klachten, waaronder een vertraagde schildklier. Tot ik vorig jaar het programma van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit ontdekte. Nu voel ik me gezond en fit.”

Als geboren en getogen Amerikaanse kwam Patricia in 2003 voor de liefde naar Nederland. Patricia: “Na een prachtige bruiloft werd onze liefde bezegeld met de komst van een dochter. Geweldig natuurlijk, maar ik woog nu wel 68 kilo, 5 kilo zwaarder dan daarvoor. Ik besloot om op mijn eten te letten en mijn actieve levensstijl weer op te pakken. Ik verzorg verschillende paarden en pony’s, rijd vaak paard en doe ook regelmatig mee aan wedstrijden.”

Vertraagde schildklier

Patricia pakt de sport weer op en probeert verschillende diëten. Toch valt ze niet af. Bovendien krijgt ze gezondheidsklachten: “Tijdens het werk met de paarden kreeg ik last van mijn rug en benen door de extra kilo’s. Daarnaast kreeg ik klachten juist dóór het diëten. Ik heb een vertraagde schildklier en slik hiervoor medicijnen. Uren rondlopen met honger gaat hier niet goed mee samen. Ik voelde me zwak, moe en zelfs duizelig. Heel vervelend, zeker in combinatie mijn actieve levensstijl.”

“Wat een eyeopener: vaker eten, steeds een beetje”

Eindelijk gezond en fit

Na meer dan vijf jaar strijd tegen de kilo’s ontdekt Patricia het voedingsprogramma van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit: “Wat een eyeopener! Geen drie maaltijden per dag, maar juist de hele dag door kleine beetjes eten. Zo heb je geen last van honger of zwakte en toch val je af. Ik heb het programma een maand gevolgd en was uiteindelijk ruim 6 kilo kwijt. Eindelijk zag ik weer mijn eigen gezicht in de spiegel. En, nog belangrijker, ik voelde me na jaren weer gezond en fit.”

Nieuwe manier van eten

“Met steun en tips van mijn therapeut bij de Praktijk heb ik mijn dagelijkse manier van eten blijvend veranderd,” aldus Patricia. “Ik ben kleinere maaltijden gaan eten, vaker over de dag verspreid. Dit past bij mijn lichaam en zo blijf ik zonder honger op gewicht. En wanneer ik toch wat aankom, raak ik het snel weer kwijt door een korte kuur van een week te volgen bij de Praktijk. Dit heeft direct resultaat. Kortom: ik heb mijn gewicht en gezondheid weer in eigen hand!”