1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Stofwisselingstherapie

Ziet u door de diëten het bos niet meer? Hoe valt u nou echt af? Ontdek onze stofwisselingstherapie met het VP3 / EPD-3 -voedingsprogramma.

De afgelopen vijftig jaar is de noeste arbeider - met dagelijks veel beweging - veranderd in een zittende kantoorklerk. Tegelijkertijd worden onze maaltijden groter, vetter en zoeter. Snacken kan de hele dag door. Het gevolg is duidelijk: Nederland wordt te dik. Dit terwijl er nog nooit zoveel mensen een dieet volgden...

Evolutie: van jager naar arbeider naar zitmens

Sinds minder dan een halve eeuw bewegen we amper en eten we vetter dan ooit tevoren

Diëten werkt niet!

Afvallen afvallen, maar hoe? Het zal u niets verbazen: de meeste diëten werken niet! Zeker niet op de lange termijn. Meestal houdt het in dat u minder mag eten en constant honger heeft. Zulke 'diëten’ bieden te weinig voedingsmiddelen en verstoren zo de stofwisseling alleen nog maar meer. Veel mensen vallen dan ook vanzelf weer in het oude patroon: het jojo-effect.

Porties: steeds groter, steeds vetter

Steeds grotere porties, ongemerkt krijgen we steeds meer binnen

Het belang van insuline

Recente studies laten zien dat veel mensen met overgewicht een verstoorde bloedsuikerstofwisseling hebben. Volgens de laatste schattingen wordt zelfs negentig procent van het overgewicht veroorzaakt door insulineresistentie. Insuline speelt een belangrijke rol in het koolhydraat-, vet-, eiwit- en mineralenmetabolisme. Een goede behandelmethode tegen overgewicht houdt daarom meer in dan ‘minder eten’.

Sterke bloedsuikerschommelingen leiden tot een hoge insulinespiegel: de vetverbranding wordt voor uren onderbroken

Onze stofwisselingstherapie

Hoe afvallen met stofwisselingstherapie? De therapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit richt zich op drie aspecten: minder calorie-inname, een stabiele suikerspiegel en verhoging van het rustmetabolisme (de verbranding terwijl u slaapt). Om dat te realiseren moet u met een vatse regelmaat -  zoals elk uur - iets kleins eten.

Hoe werkt het?

Door ieder uur een kleine maaltijd te eten, blijft uw suikerspiegel op peil. Dit stimuleert de stofwisseling. Ook voorkomt het 'hongerkicks' door een plotseling lage bloedsuikerspiegel. Tegelijkertijd daalt uw calorie-inname flink. Kortom: u krijgt minder calorieën binnen terwijl u geen last heeft van een hongergevoel. De therapie bevat uitgebalanceerde voeding die bestaat uit producten van EPD-3 / VP3.

VP3 / EPD-3-producten in onze stofwisselingstherapie: voor een stabiele bloedsuikerspiegel

 

 

 

 

 

Gezonde voeding van EPD-3 / VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3 / EPD-3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.

Afvallen in 3 fasen

De stofwisselingstherapie is opgebouwd uit drie fasen. In de eerste fase worden uw wensen en doelen in kaart gebracht en stellen we samen een plan van aanpak op. In de tweede fase werkt u aan uw doelen. Tijdens de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit wordt het aantal kilocalorieën per dag sterk verlaagd (van meer dan 2000 naar onge­veer 700-800 kilocalorieën). De derde fase is erop gericht de nieuwe levensstijl vast te houden en de gezondheidswinst te behouden.

Voordelen ten opzichte van andere diëten

- elk uur eten: geen hongergevoel
- praktisch: niet koken en geen boodschappen doen
- volledige voeding met alle benodigde voedingsstoffen