1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Bedrijfsprogramma's

Overgewicht en gerelateerde klachten - hoog cholesterol, hoge bloeddruk en chronische vermoeidheid - leiden tot kosten voor organisaties. Ongezonde medewerkers zijn vaak minder productief en verzuimen vaker.

Het (ziekte)verzuim in Nederland schommelt tussen 4,3 en 6,2%. In de praktijk bestaat een aanzienlijk deel hiervan uit  'grijs' verzuim. Medewerkers zijn niet echt ziek, maar verzuimen vanwege 'vage' klachten of psychische problemen. Veel van deze problemen komen voort uit overgewicht en gerelateerde klachten.

Een voorbeeld: mensen met een negatief zelfbeeld - door overgewicht - verzuimen gemiddeld vaker en langer dan gemiddeld.

Driekwart van het ziekteverzuim komt voort uit niet-werkgerelateerde gezondheidsproblemen of niet-medische oorzaken, bijvoorbeeld overgewicht.

Bij ernstig overgewicht (BMI>30) stijgt het ziekteverzuim 50% !

De voordelen van een bedrijfsprogramma

Met een bedrijfsprogramma van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit zet u het thema 'overgewicht, productiviteit en persoonlijke verantwoordelijkheid' op de kaart. Elk programma wordt 'op maat' samengesteld, in nauw overleg met HR, P&O of directie.

Alle medewerkers krijgen de mogelijkheid om twee weken het VP3-programma te volgen - thuis en op het werk. Alle consulten en metingen vinden plaats op het werk en tevens worden er verschillende voorlichtingsbijeenkomsten gehouden.

Een bedrijfsprogramma van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit:

  • draagt bij aan de motivatie: deelnemers eten twee weken lang elk uur samen
  • zorgt voor een directe verbetering van de vitaliteit
  • zet deelnemers aan om bewuster om te gaan met voeding en gezondheid
  • draagt bij aan een duurzaam lager verzuim
  • zet het thema 'overgewicht, productiviteit en persoonlijke verantwoordelijkheid' op de kaart in de organisatie

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over onze bedrijfsprogramma's contact op met:
tel. 0646813860

 

 

Producten van het VP3-voedingsprogramma

 

 

 

Gezonde voeding van VP3

De Praktijk voor persoonlijke vitaliteit maakt gebruik van voedingsproducten uit het VP3-voedingsprogramma. Dit programma is ontwikkeld door artsen in een kuuroord in Zwitserland. De producten bevatten een gezonde, volledige voeding met álle noodzakelijke voedselgroepen: eiwitten, vetten en koolhydraten. In de VP3-maaltijden worden uitsluitend producten verwerkt van de gecontroleerde biologische teelt.