1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Red Star volgt VP3-bedrijfsprogramma

Van mini-pruimtrostomaten tot zoete, dieprode snacktomaatjes: Red Star staat voor exclusieve smaaktomaten. Maar is de directie van de teelt-, verpak- en verkoopbedrijven net zo vitaal als de verse vitaminebommetjes?

Adjunct directeur Kaaij Group, Angelique Bakker: “Je kunt als organisatie aansturen op zo min mogelijk ziekteverzuim. Maar hoe doen wij het zelf als directie ten opzichte van gezondheid en fit zijn? Vanuit het doel ‘Fit for the Future’ kwamen wij in contact met de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit. Met prachtige resultaten!”

Ervaringen van deelnemers

Lees de ervaringen van Dirk van der Kaaij (directeur Kaaij Group), Lisette van der Linden (manager sales FresQ Red Star BV) en Angelique Bakker (adjunct directeur Kaaij Group).

Fitte collega’s, lekker in hun vel

Een gezonde werkomgeving met vitale werknemers en weinig ziekteverzuim? Het begint bij fitte collega’s die lekker in hun vel zitten. Dit besef kreeg voet aan de grond bij FresQ Red Star BV, specialist in het verkopen van de exclusieve smaaktomaten, geteeld door de leden van Exsento. In 2011 besluit commercieel directeur Franky Koekebakker om het goede voorbeeld te geven en samen met de andere directies aan meer vitaliteit en een gezond gewicht te werken.

Bouwen op een gezonde top

“Het was erg belangrijk voor het directieteam om dit traject sámen te doen”, zo vertelt Angelique. “Dit geeft een impuls aan de teamspirit en laat zien dat de directies van FresQ Red Star en de Kaaij Group kunnen bouwen op een gezonde top. Daarom viel de keuze al snel op de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit.

Hun bedrijfsprogramma start met een uitgebreide gezamenlijke sessie met voorlichting, een proeverij van de maaltijden én een persoonlijke meting van onder meer je BMI en verbrandingsniveau.”

                                                                

                                                                                                                                                             Angelique Bakker, adjunct directeur Kaaij Group

Overgewicht veroorzaakt ziekteverzuim

De voorlichtingsmiddag was een groot succes, aldus Angelique. “Consulente Saskia heeft ons de ogen geopend voor onder meer het verband tussen overgewicht en ziekteverzuim. Ook de persoonlijke metingen waren een eye-opener. Die middag nog zijn drie directieleden gestart met het programma. Zelf ben ik een paar weken later gestart en twee collega’s staan nu klaar om te beginnen.”

Stimuleer de stofwisseling

Wat houdt het bedrijfsprogramma in? Therapeut Saskia van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit legt uit: “Deelnemers eten elk uur één van onze VP3-maaltijden, op het werk en thuis. Dit stimuleert de stofwisseling waardoor je een fit gevoel krijgt en veel gewicht kunt verliezen.”

En met resultaat. Angelique: “De eerste drie deelnemers zijn flink afgevallen en – veel belangrijker - één van hen is nu grotendeels van zijn medicatie tegen suikerziekte af!”

Persoonlijke begeleiding

Na de eerste voorlichtingsmiddag is Saskia vaker bij het concern geweest. Angelique: “Elke deelnemer wordt persoonlijk begeleid, zo vaak als hij of zij dat nodig heeft. Dit werkt heel praktisch, Saskia maak hier gewoon meerdere afspraken op één dag.” Voor de toekomst voorziet Angelique nog veel meer vitaliteit: “Ook met de andere collega’s gaan we straks aan gezondheid werken. Het bedrijfsprogramma vormt het startschot voor een gezond en vitaal Red Star!”

Iets voor uw organisatie?

Bent u benieuwd wat het bedrijfsprogramma van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit met VP3-voedingsproducten kan betekenen voor uw organisatie? Neem voor meer informatie contact op met (035) 623 03 31.

Over Kaaij Group


·        
Kaaij Group                  Grondlegger van het concern en teler van smaaktomaten
·        
Exsento                        Telersvereniging met vijf leden, waaronder Kaaij Group
·        
Red Star Trading         Verpakt de producten van Exsento-leden
·        
FresQ Red Star BV        Verkoopt deze exclusieve smaakvolle tomaten

Kwaliteit begint bij de teelt. De leden van Exsento (waaronder Kaaij Group) ontwikkelen steeds weer nieuwe smaakvolle tomaten. Nadat de tomaten geplukt of geknipt zijn, worden ze getransporteerd naar Red Star Trading. Hier worden ze gekeurd en verpakt volgens de wensen van de klant. FresQ Red Star BV levert de tomaten jaarrond.

Via een barcode op de pallets en cameraregistratie zijn de tomaten vanaf de oogst tot in de winkel te volgen. Meer informatie? Kijk op www.kaaij-group.nl