1. Naar de navigatie
  2. Naar de content

Afvallen / gewichtsverlies

Heeft u overgewicht? Wilt u al langer afvallen? Dan zal het u niets verbazen: de meeste diëten helpen niet! Ontdek onze stofwisselingstherapie voor gewichtsverlies.


U wilt afvallen, dus volgt een dieet. Maar waarom werkt dit meestal niet? Dit komt doordat een dieet een trage verbranding en het jojo-effect kan veroorzaken. 

Gewichtsverlies met (honger)dieet..?

Tijdens de meeste diëten eet u erg weinig en heeft u constant honger. Hierdoor kunt u soms snel afvallen. Toch kunt u het vaak niet volhouden of komt u achteraf nog meer aan. Dit noemen we het jojo-effect. Veel mensen met overgewicht hebben er last van. Het jojo-effect heeft drie redenen:

1. Door de honger is het dieet moeilijk om vol te houden
2. Door de honger krijgt u een trage verbranding
3. Door de trage verbranding komt u extra snel weer aan

Afvallen met stofwisselingstherapie!

De stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit is anders. We richten ons op gewichtsverlies door een hoge verbranding.

Tijdens de therapie eet u elk uur een kleine maaltijd (VP3). Hierdoor heeft u de hele dag door steeds een beetje suiker in uw bloed. Deze ‘stabiele bloedsuikerspiegel’ is een seintje voor uw lichaam. Dit seintje heeft drie effecten:

1. U heeft geen hongergevoel
2. Uw verbanding wordt hoger
3. U slaat minder eten op als vet

Gewichtsverlies en hoge verbranding

Door de stofwisselingstherapie krijgt u een hoge verbranding. U kunt dus sneller afvallen. Na de therapie gaat u weer normaal eten. Daarbij geven we u tips voor een gezond eetpatroon. Als u onze tips opvolgt, blijft uw verbranding ook hoog ná de therapie. Dit helpt om het jojo-effect te voorkomen.

Afvallen in 3 fasen

De stofwisselingstherapie is opgebouwd uit drie fasen. In de eerste fase stellen we samen een plan van aanpak op. In de tweede fase werkt u aan uw doelen. U eet elk uur een kleine maaltijd: één van de VP3-producten. In de derde fase krijgt u hulp en advies om het gewichtsverlies vast te houden.

Voordelen van stofwisselingstherapie:

- elk uur eten: geen hongergevoel
- praktisch: niet koken en geen boodschappen doen
- volledige voeding met alle benodigde voedingsstoffen

Het doel: gewichtsverlies

De meeste deelnemers volgen de stofwisselingstherapie van de Praktijk voor persoonlijke vitaliteit omdat ze overgewicht hebben en/of willen afvallen:

- 25% wil tot 10 kilo afvallen
- 50% wil tussen 10 en 25 kilo gewichtverlies
- 25% wil tientallen kilo’s afvallen

Wat is overgewicht?

Als iemand een BMI heeft boven de 25 noemen we dit ‘overgewicht’.* Het is dan gezonder om af te vallen. Overgewicht wordt veroorzaakt doordat iemand meer calorieën binnenkrijgt dan hij of zij verbrandt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals te veel eten, weinig beweging, hypothyreodie of een trage verbranding.

Het begrip BMI maakt geen verschil tussen vet- en spierweefsel. Ook maakt het geen verschil tussen vet om uw middel en in de buikholte en ander vet. Dit verschil is wel belangrijk voor uw gezondheid. In onze praktijk is alle apparatuur aanwezig om dit exact te bepalen.

* De standaardmaat voor overgewicht is de body mass index (BMI): het lichaamsgewicht in kilo’s, gedeeld door de lichaamslengte in meters in het kwadraat.